dlaczego moja świnka je swoje kupki szczególnie wtedy je je kiedy jest u mię na rękach?????
No więc wiem,że to jest troszkę obrzydliwe ale świnki morskie tak już muszą od czasu do czasu zjadać swoje kupki.
Świnka w ten sposób uzupełnia bakterie w swoim układzie pokarmowym,(bakterie)odpowiadają za proces trawienny świnki a to pozwala jej na jadzenie np.sianka,jakiś gałązek,trawki,sałaty....itd.....
Beniu...
Jedzenie kupek to nie choroba. Świnki jedzą własne bobki by wydobyć z nich witaminy i składniki mineralne które zostały wydalone.
A to, że robi to zawsze kiedy trzymasz go na rękach to pewnie Ci się wydaje.
Gdy trzymasz swoją świnkę na rękach obserwujesz ją, jesteś nią bardziej zainteresowany niż wtedy gdy przykładowo siedzi w klatce i zwracasz uwagę na takie rzeczy.
ale ja wiem ze ona zjada swoje kupki na moich renkach bo widze
No wiem, że ona zjada te bobki na twoich rękach. Ale ja Ci mówię, że nie tylko na twoich rękach, ale wszędzie ona to robi.
Bo mówiłeś, że ona je swoje kupki szczególnie wtedy kiedy jest u ciebie na rękach, a ja Ci próbuje wytłumaczyć że ona nie robi tego TYLKO na twoich rękach ale także gdy jest w INNYCH miejscach.
fuj chyba ja komuś oddam :)yyyyyyyyyy
chodzi mi oto ze komuś oddam moja świnkę żartuje
Prosiaczek
Każda świnia tak robi Niektóre robią to częściej inne rzadziej
Mój Milan np.robi to często
Może nie jest to (zbyt higieniczne) dla nas - ludzi ale świniakom widać to nie przeszkadza
I pamiętaj aby po tym umyć dokładnie ręce
Ostatnio edytowany przez magdaa30081990 (2008-05-08 13:53:50)
Prosiaczek
No to w takim razie brakuje jej jakieś witaminy albo minerałów
Musisz dawać jej więcej owoców i warzyw - wtedy może przestanie