moja szczotka (świnka) zachowuje sie trochę dziwnie..... coraz bardziej grubnie, i jak sie ja dotknie w brzuch to piszczy.....nie wiem co to może oznaczać ale boje sie ze to może oznaczać ciąże... mama powiedziała ze jak by sie urodziły przynajmniej dwie świnki to zatrzymamy ale jak więcej to trzeba oddać do sklepu ((( a tego nie chce powiedźcie co to może oznaczać a jak sie jednak urodzą to co mam zrobić oddzielić pigi od szczotki czy zostawić? czy mam przygotować klatkę do przyjścia na świat młodych?
bardzo dziękuje za odp.
znalazłem na innym forum takie zdjęcie (i ze na tym zdjęciu świnka jest w ciąży)
PS. moja szczotka ma dokadnie taki sam brzuch co na tym zdjeciu a na tym zdjeciu SWINKA JEST KRóTKO PRZED PORODEM
troche nabralem watpliwosci co do torzsamosci pigi zachowuje sie dokladnie tak jak pisza w necie o samcu (( goni bez przerwy szczotke w klatce warczy na nia..... chyba nie bedzie mial/a na imie pigi tylko PIGUSLAW
Ostatnio edytowany przez benio (2008-06-10 06:01:41)
dodam jeszce ze moja mama jest polożną i powiedziała ze pomoze mi w ustaleniu czy jest w ciazy czy nie bo wyczuje ruchy swiniat
Benio to nie jest śmieszne. Lepiej sprawdź jakiej płci są świnki. tu na tej stronie po prawej stronie są zdjęcia narządów płodnych świnek sprawdź swoje świnki. http://swinkimorskie.org/rozmnazanie.htm
dalem takie minki bo bo smiszne jest imie
YOSHI bardzo ci dzienkuje ze dalas mi ta strone... PIGI TO SAMIEC!!!!!!! nie wiem co mam zrobic.....HELP!!!!!!!
kurcze ale sie porobilo tutaj w angli nie ma www.alegro.pl
musze sprzedac na www.ebay.pl chociasz kto wie moze zatrzymam sobie jednego prosiaczka
ale tylko samise samca nie
a jak mam sie teraz opiekowac szczotka? co mam jej dawac do zarcia?
i czy wyjac z klatki samca na okres ciazy? (teraz juz piguslaw)
Ostatnio edytowany przez benio (2008-06-10 11:44:02)
Myślę, że Pigusława powinieneś teraz trzymać osobno.
A co do sprzedaży typu na allegro.pl czy coś w tym stylu to mi się to za bardzo nie podoba. Nigdy nie wiadomo kto kupi taką świnkę i gdzie ona trafi...
A co zrobisz jak ktoś kupi z daleka? Wyślesz pocztą? Przecież zdechnie! Najlepiej jest popytać znajomych, kolegów z klasy, rodzinę.
jak będę sprzedawać świnki to normalne ze napisze "odbiór osobisty"
No, to jest okropne - wysyłanie zwierzątek pocztą ;/
Posłuchaj- zacznijmy od tego ile dni/mies. świnka miała ruję?
Pomacaj ją lekko po brzusiu- jeśli wyczujesz jakieś ruchy to możesz mieć młode.
A ty nie znałeś od początku płci świnek? Powinieneś znać. W sklepie zoologicznym od razu mówią jaka płeć jest świnki.
Takie właśnie są skutki nieznania płci. Zaczynają się problemy ze świnkami przez pomyłkowe rozróżnianie płci.