pomacałem jej brzuch narazi nic nie czuje ale jestem pewny ze jest w ciąży a co ty napisałaś to jak kupowałem świnki to mi powiedzieli ze obie to samiczki ale sie pomylili co do pigoslawa
Albo ma ostre wzdęcia (pewna nie jestem) albo jest na prawdę w ciąży. Teraz nie powiem ci dokładnie- nie widziałam zdjęcia, a jak nie wyczuwasz ruchu- nie wiem pewna nie jestem do końca.
moja mama wyczula dzisaj jakies ruchy w jej brzuszku takie kąpnięcie
To raczej małe.
Nie oddawaj małych do sklepu zoologicznego- idą one na pokarm dla węży, a czasem nawet do niewłaściwych rąk (do małych dzieci które zaniedbują świnki, a później oddają je do zoologików).
to gdzie mam je oddac? nikt z rodziny sie nie interesuje swinkami i z znajomych tez :
sklep to jedyna opcja
:
To poszukaj może ktoś z hodowców będzie w Anglii i może wziąć. Poszukaj na forum ccp http://www.ccp.aplus.pl/forum/ ktoś na pewno powinien ściągać świnki zza granicy .Póżniej poszukaj w Polsce. Albo i nawet poszukaj na ebaycie.
co do allegro.pl sama kupiłam dwie świnki przyszły pocztą bo żeby je odbierać osobiście było za daleko nic im sie nie stało w kartonie w którym przyszły było wycięte okienko osłonięte siatką świnki siedziały sobie w sianku z jedzonkiem
// tylko trzeba pamiętać żeby nie oddzielić ich za wcześnie od matki // a co do yyy ciąży Szczotka musi mieć przez cały czas dużo wody w poidełku moja Majka piła wodę przez cały czas a przy porodzie niestety jej zabrakło i zagryzła maluszki
Cherish napisał:
co do allegro.pl sama kupiłam dwie świnki przyszły pocztą bo żeby je odbierać osobiście było za daleko nic im sie nie stało
w kartonie w którym przyszły było wycięte okienko osłonięte siatką świnki siedziały sobie w sianku z jedzonkiem
// tylko trzeba pamiętać żeby nie oddzielić ich za wcześnie od matki // a co do yyy ciąży Szczotka musi mieć przez cały czas dużo wody w poidełku moja Majka piła wodę przez cały czas a przy porodzie niestety jej zabrakło i zagryzła maluszki
Do miesiąca, już można rozdzielać. Od 2 miesięcy świnki już są dorosłe płciowo.
karolajna ale z ciebie profesor
Aha sory... szczotka ma sie dobrze juz wiecej je a mniej sie rusza pigoslaw odzielony od niej no i dzisaj mama wyczula u niej w różnych miejscach ruchy modle sie aby sie urodzily zdrowe i żeby sie urodzily w "nowym domku' czyli jak sie wyprowadze z tego domu co aktualnie mieszkam
bo w tym domu nie ma miejsca na cala rodzinke swinek morskich
Teraz Wy sie nie odzywacie